Choice or destiny

“What happened happened.  What’s gonna happen, is gonna happen.”

Is het leven bepaald door keuze of ons lot? Wat is het verschil tussen de twee? Ik ben iemand die niet zo gelooft in het lot van een mens of dat het leven van een mens al vast ligt van voor dat deze persoon geboren wordt, of toch wel?

Ken je het gevoel dat er iets gebeurt dat je denkt dat het zo zou moeten? Wel hier geloof ik wel in. De ene momenten die gebeuren heb je zelf gekozen, bij andere momenten kun je er niets aan veranderen of je het nu wil of niet. Net zoals de ware of de liefde van je leven die je tegenkomt. Is je hart voorbestemd om bij die ene persoon te blijven maar moet je dan nog de keuze onbewust maken om deze persoon tegen te komen of is het universum hier ook mee gemoeid?  Hierbij kan je je de vraag stellen of dit ons lot was of een onbewuste keuze die we gemaakt hebben, of was het misschien een samenloop ervan.

Alle gebeurtenissen in ons leven, zijn die vastgelegd door het universum of niet? Is ons leven al bepaald op voorhand? Kun je op het einde van je leven terugkijken of zou het mogelijk zijn om ,wanneer je besef hebt van dingen, de toekomst echt te kunnen zien vooraf? Dit zijn de vragen die ik me afvraag.

Mensen die je steeds terug opnieuw tegenkomt in je leven, is dit destiny? Je kunt toch niet kiezen om die persoon terug ‘per ongelijk’ terug tegen het lijf te lopen? Je kan dit wel expres doen maar bij dit voorbeeld is dit het geval niet.

Kan er iemand mij helpen? X

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s