Secrets

“I’d learned that some things are best kept secret.”
Nicholas Sparks, Dear John

Geheimen… We hebben allemaal geheimen of je het nu wil ontkennen of niet. De ene zijn al wat ernstiger dan de andere, de ene bewust voor jezelf gehouden de andere onbewust en dan nog die geheimen waarvan je niet eens wist dat ze geheimen waren.

De meeste personen onder ons willen weten wat er in die andere persoon afspeelt, wat hij of zij verborgen houd voor je of wat die persoon nu eigenlijk denkt dat je er gefrustreerd over geraakt. Maar ik heb geleerd dat het soms beter is dat je het niet weet. Het kan een geheim zijn dat je misschien wel mocht weten (maar voor jezelf houden) maar het zou de kijk op die persoon veranderen.

Er zijn dingen die vrienden, vriendinnen of familie vertellen aan je met de bedoeling het voor jezelf te houden maar wat als je dit niet kan of niet wil weten? Het kan een geheim zijn over iemand anders wie misschien je beste vriend of vriendin is en je bent zeker dat hij of zijn het recht heeft om te weten dat andere mensen over hem of haar bezig zijn. Althans heeft die persoon gevraagd om het geheim niet door te vertellen tegen niemand. Of je lief die een geheim verteld waardoor je kijk op die persoon helemaal verandert.

Hoe ga je daar dan mee om? Je reageert anders op die persoon, weet er geen raad mee en je piekert op los. Mijn oplossing is om goed na te denken over de gevolgen, het te vertellen aan de persoon waarvan je het geheim weet dat je het niet meer aankan en gewoon eerlijk zijn. Want eerlijk zijn duurt het langst. Je mag dan wel ruzie hebben met die persoon die nog zo gevraagd had om het niet door te vertellen, het was haar keuze om het te vertellen…

Wat je ook nog kan doen is zeggen dat je geen geheimen kan bewaren. Zo weet die persoon wat ze wel en niet mag zeggen tegen jou. Je wilt het geheim misschien wel weten, maar soms is het beter dat je het niet weet. Dit wil niet zeggen dat mensen dingen moeten achterhouden voor je. Ze moeten eerlijk zijn maar geheimen over andere personen dan zichzelf mijden.

Soms is het beter om dit voor jezelf te houden dan te vertellen aan anderen wat ze eigenlijk niet mochten weten.

Wat vinden jullie? x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s