Timeless trust

 

“Love all, trust a few, do wrong to none.”
William Shakespeare, All’s Well That Ends Well

Je kan jezelf niet vertrouwen, hoe kan je anderen dan vertrouwen of beter hoe vertrouwen anderen jou.In het leven draait bijna alles rond vertrouwen. College of klasgenoot die zegt dat ze iets zullen doen voor je, vriend of vriendin die zegt dat ze je niet bedriegen, of gewoon iemand die de waarheid vraagt.

Vanaf kleins af aan moet je al mensen vertrouwen. Mama moet je eten geven, anders sterf je. School moet je dingen leren ook al is het je eerste jaar dat je naar school mag, anders wordt je niet opgenomen in de maatschappij. Kortom,we zijn niets zonder vertrouwen. Niet alleen vertrouwen op andere maar ook op jezelf.

Je kunt niet van de ene dag op de andere iemand vertrouwen. Dit moet langzaam gebeuren. Iedere relatie is gebaseerd op vertrouwen. Is het een relatie tussen moeder en dochter, vader en zoon, vriend en vriendin,… Iedereen heeft er mee te maken in zijn of haar leven

Neem nu bijvoorbeeld een relatie tussen twee tieners. Ze moeten op elkaar vertrouwen, maar wat als dit wordt gebroken? één enkele leugen kan je hele leven veranderen. Je kunt die persoon weer beginnen te vertrouwen, ook al duurt dit een hele tijd, of je kunt de relatie met die persoon helemaal breken en hem/haar nooit meer terugzien. Kan je andere personen dan nog wel vertrouwen. Je weet namelijk nooit of iedereen de waarheid spreekt. Soms kan je dit nog controleren maar waar begin je dan aan…

Trust takes years to build, seconds to break and forever to repair…

Met dit voorbeeld wil ik aantonen dat het moeilijk is om te vertrouwen. Een gouden tip: geef mensen geen redenen om je vertrouwen te breken maar een reden om hen er zeker van te maken dat ze je kunnen vertrouwen. Het leven is al kort genoeg en de vrienden of familie die je hebt, heb je nodig.

Door vertrouwen kom je verder in het leven.

Wat denken jullie? Let me know!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s