Populariteit …

“That’s always seemed so ridiculous to me, that people want to be around someone because they’re pretty. It’s like picking your breakfeast cereals based on color instead of taste.”
John Green, Paper Towns

Wat zijn mensen met populair zijn? Tieners zouden er alles voor doen om populair te zijn, volwassen waarschijnlijk ook. Iedereen kennen en geliefd zijn door iedereen, wie wil dat nu niet? Je bent geliefd tot je je rug gedraaid bent, dan beginnen ze te roddelen. Iedereen kent je, maar in de positieve of negatieve manier? Misschien wil toch niet iedereen populair zijn.

Ik heb net een film bekeken over mensen die populair zijn en mensen die niet populair zijn, en uit wat hun leven bestaat. Het is stereotiep dat mensen die populair zijn, rijk zijn, alles hebben wat ze willen, leven in kasten van huizen en goeie punten op school hebben. Tieners die dan niet populair zijn zitten in een of andere schoolclub, studeren in hun vrije tijd (als ze die al hebben), zijn niet zo rijk en behoren meestal niet bij de mooiste.

Wat als iemand die het niet zo breed heeft thuis toch genoeg zelfvertrouwen heeft om vrienden te maken en die vrienden te behouden zodat ze echte vrienden kunnen zijn. Wat als een tiener die populair is slechte scores heeft en zijn jaar moet opnieuw doen?

We bekijken veel te veel algemeen, we kijken te veel naar het stereotiep. We moeten kijken naar de mens op zijn geheel, de individuele mens. Iedereen is anders! Iedere mens op aarde weet dit en toch kijken we steeds naar de stereotiep persoon.

We zullen niet opkomen voor iemand die gepest wordt, want wat zullen onze vrienden ervan denken of zullen we zelf gepest worden? We zullen niet tegenspreken wat onze vrienden denken of onze mening uiten, wat als ze dit raar vinden? Mensen kom op voor jezelf! Je leeft maar één keer en dit is nu. Laat je niet leiden door anderen, als zij een saai of extreem gevaarlijk leven willen leiden doen ze maar. Jij hebt een eigen keuze, uit deze keuze, sta op voor jezelf. Alleen jij kunt dit doen, niemand anders kan het voor jou doen. Dit is een eigen keuze die je moet maken, want je zult er nog zoveel moeten doen in je leven. Help anderen zoveel je kan. Wordt er iemand gepest? Help deze persoon! Want ooit was jij dat meisje of jongen die niets durfde zeggen of doen, bang voor anderen.

Het is niet omdat je misschien niet populair bent dat je niemand kan helpen of dat je onzichtbaar bent? En ben je dan wel populair, zorg dat je rekening houd met anderen. Iedereen heeft een eigen leven en eigen problemen, soms zie je dit niet aan iemand maar dat maakt ieder mens verbonden aan elkaar. Ieder mens, ieder een eigen leven, eigen gedachten, eigen gevoelens. Hou hiermee rekening, populair of niet…

advies van een 16-jarige

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s